Květák s chilli a rozmarýnem

Květák s chilli a rozmarýnem
pixabay.com

Suroviny

1 hlavička květáku

20 g kokosového oleje (lze použít i olivový olej nebo ghee)

1 stroužek česneku

2 lžíce rajčatového protlaku bez cukru

půl lžičky sušeného chilli

1 lžička rozmarýnu

100 g kokosového mléka (toho v plechovce)

špetka soli

 

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a umyjeme.

Na pánvi si rozpálíme kokosový olej na středním plameni.

Přidáme utřený stroužek česneku a restujeme cca půl minuty.

Poté vhodíme do pánve růžičky květáku a na středním plameni opékáme alespoň 25 minut.

Poté přidáme rajčatový protlak, chilli a rozmarýn. Restujeme dalších 5 minut.

Nakonec přilijeme kokosové mléko a necháme dalších 5 minut provařit.

Podáváme samostatně nebo například jako přílohu k rýži nebo těstovinám.

Zdroj: fitrecepty.info